Förlossningar från förr

gravid med mig magpodden

Det där är min mamma. Killen till vänster är min storebror, Thomas. Anno 1963.

Den här fredagen startar jag samtalen för Förlossningsfredag med att intervjua min egen mamma. Hon berättar om när hon födde mig och även lite om när Thomas kom. Det här var för mer än 50 år sedan för tanken var att prata om förlossningar förr. Vi hinner t.om prata om förlossningar på farmors tid. Och lite, lite om när min egen dotter kom för tio år sedan. Förlossningskavalkad genom decennierna!

Och längst ned ser ni sidor från den faktiska loggen min pappa skrev som mamma pratar om.

Den här inspelningen är tyvärr inte av bästa ljudkvalitet (speciellt i början) men det är ett roligt samtal som jag är glad att jag har fått gjort och spelat in i alla fall. Ta ett prat med din mamma också, om dagen du föddes!

 

nyfödd jag

rätt pappalogg s. 1-2

pappalogg sid.3-4

 

 

home  mail 200px web

avdelare

Previous Post

Comments (2)

  1. så himla fint att höra på, lyssnat på ca 5 avsnitt nu… det om amning känner jag att alla borde lyssna på, så mkt som man kunde gjort annorlunda där… och denna med din mor berörde mig mycket, du borde prata med min mamma, om hur det var för 34 år sen… så jag kan ha kvar samtalet sen :-)

  2. Bodil

    Hej Åsa! Tack för att du berättar! Jag är väldigt glad över att ha spelat in det här samtalet med mamma. Hon blir 80 år nästa år. Och vi vet ju att vi alla lever på lånad tid.

    Och DU borde spela in samtalet med din mamma, så att du har det kvar! Jag kan varmt rekommendera Dropvox som app (del av Dropbox). spela in på telefonen och det sparas i molnet!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.