HJÄLP & RESURSER

nyfödd med mamma Nyföddfotograf Bodil Bergman Hughes

Som blivande eller nuvarande mamma kan man verkligen behöva få både hjälp och råd och tips med jämna mellanrum. Här samlar jag länkar till olika nivåer av resurser. För ibland handlar det om vilken nässpray man ska köpa och ibland är det bra mycket mörkare än så.

Tveka inte att ta kontakt och tipsa mig om resurser som du vet om och som du tycker ska ligga på den här sidan! MAILA MIG

 

Amning 2

-Här hittar du Amningshjälpens hemsida. Hjälpmammor finns att få tag på i flera orter i Sverige.

– Här kan du läsa ett kort dokument som ger steg-för-steginstruktioner för amning och att få ett bra tag . Enkelt och tydligt. No Nonsense AMNINGSMANUAL. Skriven av Kattis, grymt duktig hjälpmamma på Amningshjälpen.

– Saker man borde få reda på innan man börjar amma. LÅNG LISTA, sammanställd av många mammors lärdomar.

– SÅRIGA BRÖSTVÅRTOR gör så förbannat ont vid amning! Men det finns tips om hur de kan läka snabbt. Här är ett par från ett par olika mammor:

Använd amningsnapp ett tag och låt den sitta kvar mellan amningarna med mjölk i. sätt på mjölkuppsamlare utanpå för att inte bli blöt. Bröstvårtan får ett kurbad och kan vara läkt på någon vecka. Tar inte bebis amningsnapp så låt den sitta på mellan amningarna i alla fall. 

En annan tipsar om att  hon tryckte ut lite bröstmjölk regelbundet och smörjde in vårtan med under dagen. På natten smörjde hon med kokosolja. Såren läkte på några dagar.

AMNINGSBLOGGEN  – En blogg med massor av information om amning. Förut var det en hjälpmamma som skrev och fick arvode från amningshjälpen. Hon fick dock skriva helt efter eget huvud, även om det skilde sig från officiella direktiv från organisationen. Nu har bloggen gått över i att vara fristående och idéell, med flera författare.

Och här är en annan blogg om amning och att bära barn: BABYBABY

Att lära sig amma i sjal kan vara en otrolig hjälp med en nyfödd som vill ligga vid bröstet mest hela tiden. Här är en video om hur man kan amma i ringsjal:

 

Ett bra grepp för smärtfri amning

säkerhet och livräddning

-Jag vet, man vill inte tänka på det men det borde du. Vad gör du om olyckan är framme? Gå en kurs så snart du kan! Här hittar du Life in Mind företaget som kan lära dig vad du behöver veta. Och sen behöver du repetera helst varje år.

Här kan du se en FILM OM VAD DU GÖR NÄR ETT BARN SÄTTER I HALSEN

 

 

kläder

Jag har upptäckt klädmärket LOVE MILK. De har fantastiskt fina amningskläder!

Om du vill ha tillgång till MODERNA tygblöjor, som ett alternativ. Kika in på BumGenious hemsida.

 

 

 

vid sjukdom

Öroninflammation:

Min unge hade många öroninflammationer. De är ett helvete! Antibiotika är också ett helvete, för det smakar så fruktansvärt illa. Och ändå måste man ju få i dem hela kurer. Lyckligtvis hittade vi en variant som hon ändå kunde få i sig: AMIMOX. Fråga efter det!

Kåveponin smakar som bensin.  T.o.m tillverkarens kundtjänst håller med om det.

Och det finns antibiotikapiller SMÅ SOM RISGRYN för barn också. De kan man stoppa in i kokta makaroner om de ändå är svåra att få ned.

Snuva: 
Små bebisar andas genom näsan. Då är det inte lätt att vara förkyld. Skaffa en nässug. Låter äckligt. Men det är fantastiskt. Seriously.

Bära barn

Man VILL kunna ha händerna fria så att köpa schal / bärsele och liknande kommer att rädda dig. Det finns massor av återförsäljare så det är bara att googla. Och när ditt barn blir för stort för sele eller schal kan jag VERKLIGEN rekommendera Hippy Chick!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.