Susanne – om Amning

2544web.med text

Susanne är aktiv inom Amningshjälpen och hon har utbildat sig till amningsrådgivare. Eller “hjälpmamma” som de heter. När jag fick min Emma för 10 år sedan kom Katarina, legendarisk hjälpmamma, hem till mig när jag ringde och bad om hjälp. Hon var fantastisk och jag glömmer henne aldrig! Amningshjälpen har ända sedan dess legat mig varmt om hjärtat.

Och det här samtalet är fullt av information och nya tankar för mig. Jag har ju insett att jag brinner för amning och Sasanne är ju djupt engagerad och brinner ännu starkare. Dessutom har hon koll på fakta och forskning. Så vi hade svårt att sluta prata och samtalet är därför uppdelat i två delar. Då kan du ta en paus och återkomma till andra delen, lite senare.

I DEL 1 (DEL 2 hittar du längre ned) pratar vi om hur allt fungerar och jag får lära mig exakt hur stor en nyfödd magsäck är och annat sprängstoff.

magpoddsusanne

I DEL 2 frågar jag lite grundfrågor om amning. Som att “Kan alla verkligen amma?” och  “Vad gör man när det gör ont?”

Susanne har svar på det mesta. Och så pratar vi om hur svårt det kan vara att lita på att systemet faktiskt fungerar. Vad är “systemet”? Lyssna på den här, andra delen av vårt samtal! Och när du lyssnat klart och du känner att det var något att ha, DELA MED DIG till dina vänner! Amningskunskap behöver spridas! På riktigt!

 

Här hittar du Amningshjälpens hemsida. Hjälpmammor finns att få tag på i flera orter i Sverige.

 

 

Tack igen, Susanne för att du kom! Jag säger det igen (som när jag fotograferade dig); det är lite Ronja över dig!

Ronja with a cause!

slutbild

home     mail   logo Bergman Hughes Images

avdelare

 

 

 

Comment (1)

  1. […] Samtal, intervjuer och bilder om och kring bebisar och föräldraskap – lyssna gärna på detta samtal med amningsrådgivaren Susanne Gräslund om de ofta rätt enkla baskunskaper om amning som är bra att ha med […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.