Tävla om en dag på Yasuragi, Hasseludden! Magpodden bjuder!

Nu är det TÄVLING!

Jag älskar Hasseludden! Jag åker gärna dit själv och bara kopplar av en hel dag. På min födelsedag i sommar tar jag dit familjen och sover över på hotellet. En perfekt födelsedag!

Och nu tänker jag dela med mig en fantastisk spaupplevelse till en annan kvinna, som lyssnar på Magpodden! En heldag på Hasseludden med lunch! Just DU kan vinna!

Så här gör du:

Skriv i kommentarerna här under om DIN upplevelse av Magpodden. Vilken kategori är din favorit? Vilket samtal? En eller fler? Varför? Har något gripit dig speciellt när du lyssnat? Berätta! Din berättelse är ditt tävlingsbidrag.

Den 30 maj dras en vinnare. DET KAN BLI DU!

Vinnaren får ett presentkort till en HELDAG MED LUNCH PÅ HASSELUDDEN och två andra får ett tröstpris var!

Resultatet publiceras på MORS DAG, den 31 maj!

spakampanj

 

home  mail logo till Bergman Hughes Imagesswirly border

 

Comments (36)

 1. Anna

  Hej!
  Vilken häftig POD du har.
  Jag är själv mamma till en tjej som är förtidigt född och trots att det nu är 4 år sedan så dras jag fortfarande åt allt som handlar om pyttebebisar. Jag gillar samtalet om Amning på Neonatalen – för jag känner igen mig i massor T ex dessa elektroniska mjölkpumpare som jag kämpade dag och natt med. Kände mig som en kossa. Igenkännande för mig!
  Och att sitta hud mot hud med en pyttebebis och hur svårt det var med alla sladdar. Jag avskydde dessa sladdar fast det var de som gjorde att mitt barn överlevde.

  Hälsningar Anna

 2. Linn

  När jag var gravid fick jag tips om att lyssna på avsnitten om amning och Annas profylax. Det gav mig en väldigt bra bild av hur man som par kan vara starka och hjälpas åt under förlossningen, vilket jag tyckte hjälpte oss. Att vi faktiskt är två som ska föda barn även om kvinnan gör det största fysiska jobbet. Och att amningen inte alltid är så himla enkel. Det går lite upp och ner men att det finns otroligt bra hjälp att få om man känner att man behöver det. Lagom långa avsnitt för att hinna med när man är på väg någonstans med mycket bra innehåll.

 3. Bodil

  Tack så mycket för din berättelse och om vad du kände igen dig i! Jag visste väl att amning på neonatalen var värd ett eget inlägg! Lycka till i dragningen!

 4. Bodil

  Tack så mycket för din kommentar, Linn! Roligt att höra att du hade nytta av mitt samtal med Anna! Jag hade ett par här på fotografering nyligen som hade gått kurs på Profylaxgruppen och var otroligt glada för det!

 5. Annica Höglund

  Jag gick in och lyssnade på några POD:ar efter att jag fotograferat min yngsta pojke hos dig och jag tycker för det första är väldigt roliga och påhittiga namn: MAGMÅNDAG och TUTTORSDAG :-)
  I Love it!

  För det andra tycker jag att ämnena som ni pratar om är så sjukt bra och användbara. Man behöver få höra om det “riktiga livet” och dess utmaningar som mamma till små barn. Vi pumpas dagligen av falska “solskenshistorier/inlägg” på sociala medier, det här är precis tvärt om. Väldigt ärliga berättelser om de verkliga händelserna!
  Jag har tipsat alla mina gravida vänner att gå in och lyssna om gravid och förlossningsberättelserna!

  Egentid på Yasuragi skulle ju vara oerhört lyxigt o väldigt välbehövt…jag håller tummarna för mig! ;-)

 6. Förlossning. En stor händelse. För mig är allt som är “på riktigt” stora händelser. Att föda är väldigt “på riktigt”. En naturupplevelse. Ett “NU”. En kraft att bara följa med i, som när saven stiger i björkarna. Det bara händer. Björken bara följer med. Det är dags.

  När något inte blir “som planerat” är ju egentligen när något “blev som det blev”. För det där “planerade” blev ju inte. Jag älskar att höra ärliga samtal. Magpodden har ärliga samtal. Det här var både ärligt och på riktigt. Jag gillade det! Det är viktigt och fint! Tack!

  Jag skulle så gärna vilja vara ärlig och oplanerad och NU och på riktigt en dag på Hasseludden.

  http://www.magpodden.com/forlossningsfredag/dramatisk-forlossning/

 7. Bodil

  Tack så mycket för det, Annica! Jag håller med om det där med solskenshistorierna, som vi väl pratade lite om i studion, du och jag? Visst finns det mycket fint, men mycket jobbigt också. Något man inte hör om så mycket.
  Lycka till i dragningen!

 8. Bodil

  Ja, jag är så tacksam för alla de kvinnor som vill prata med mig här på Magpodden. Ärligt är bara förnamnet! De är fantastiska!

  Tack för att du skriver, Karin!
  Lycka till i dragningen!

 9. […] Och så  – Glöm inte tävlingen med dragning på Mors Dag! HÄR HITTAR NI DEN! […]

 10. Daniella

  Favoritavsnittet är det då Nina berättar om sin amning, om hennes cysta och problemen de orsakade. Känner verkligen igen mig med det ni pratar om på slutet av inspelningen,, att amning känns som något avlägset som händer efter förlossningen och som man inte pratar så mycket om, så bra att ni tar upp det! Att amning är något så självklart, men som ibland inte är så självklart. Men att det oftast går, om man kämpar sig igenom problemen.

 11. Madeleine

  Hej! Hittade hit av en slump, är själv tre barns mamma, tänk om det funnits en sådan här podd när jag mina barn. Jag tycker det var extra kul att lyssna till ; mamma vid 17 år. Jag var själv 19 år när jag blev mamma första gången. Känner igen mig så trots att det är 18 år sedan och två till barn senare, känns som igår. Tycker om alla veckodagarnas teman. Super bra sida som jag varmt och starkt ska rekommendera till mina gravida vänner och mammor o pappor. tummen upp. Vackra bilder är det också. Härlig bra blandning ammning, förlossning , mammaliv ja allt. Vore kul att vinna sig lite egen tid, mammalyx Yasuragi spa hälsningar från ensamstående tre barns mammma “borde heta enastående mamma”, Tack för en bra sida.

 12. Madeleine

  Hej! Hittade hit av en slump, Tänk om det funnits en sådan här podd när jag väntade mina barn. Jag tycker det var extra kul att lyssna till ; mamma vid 17 år. Jag var själv 19 år när jag blev mamma första gången. Känner igen mig så. Trots att det är 18 år sedan min förstfödda kom till världen och efter det två till barn senare, känns som igår. Tycker om alla veckodagarnas teman. Super bra sida som jag varmt och starkt ska rekommendera till mina gravida vänner och mammor o pappor. tummen upp. Vackra bilder är det också. Härlig bra blandning amning, förlossning , mammaliv ja allt. Vore kul att vinna sig lite egen tid, mammalyx Yasuragi spa hälsningar från ensamstående tre barns mamma ”borde heta enastående mamma”, Tack för en bra sida.

 13. Bodil

  Tack så jättemycket för dina tankar här! Ja, amningen börjar ju samma dag som man är igenom förlossningen. Men vi vet alla var all fokus hamnar.

 14. Bodil

  Tack! JA! Det borde absolut heta Enastående Mamma! Man klarar det man måste men alltså … jag vet inte om jag hade klarat att vara singelmamma.

 15. Åsa

  Jag gillar podden och lyssnar extra så fort det handlar om amning. Kanske för att det fortfarande är en stor sorg hos mig att jag inte fick amma. Också en sorg över att många inte tycks förstå att det finns så många anledningar till att man inte ammar. Precis lika galet som att det ska behövas en skylt som säger att man får amma är det att gå på någon som flaskmatar med vassa frågor.

  I mitt fall var det så att jag kunde amma, men bebis kunde inte. Oavsett så önskar jag att det fanns en större förståelse och ödmjukhet mellan mammor som ammar och mammor som flaskmatar.

  Din podd är fin och viktig. Tack för den.

 16. Bodil

  Tack för att du berättar, Åsa. Och visst är det så att ingen mamma ska behöva känna sig attackerad för att de inte ammar. Man vet aldrig en annan människas historia. Det här ÄR ju så känsliga frågor och jag förstår din sorg. Jag önskar verkligen att alla fick ALL den hjälp de behöver för att kunna amma om de vill. Det är ju tyvärr inte så som det är idag. Jag är glad att Magpodden är värdefull för dig.

 17. Miriam

  Jag behöver bara kika in hit så kommer tårarna… Jag blir så berörd. Magpodden navigerar på mästerligt sätt mellan de olika ämnena och med oerhörd fingertoppskänsla blir inget plumpt eller intetsägande! Bara levererat med genuint intetresse och stor medmänsklighet
  Själv älskar jag “Förlossningar från Förr” för jag tänker mycket på hur det var och tacksamheten över att få föda i rätt tidsålder, för jag skulle annars ha varit en av dem som dog i barnsäng…

 18. Camilla C

  Jag hade verkligen nytta av de då det handlade om amning, det var inget jag hade funderat över direkt innan min dotter kom, men sen upptäckte jag att det var en helt egen värld med det där! Då var det skönt att lyssna på vad andra hade för tips och tankar! :)

 19. KS

  Jag lyssnade på det om förlössningen för att förbereda mig så gott det gick, och för att underlätta så mycket som möjligt för min tjej.

 20. Maria P

  Precis som du så har jag fött en pytteliten prematuris på 1,9kg. Så dina berättelser kring tiden på Neo har berört mitt hjärta och väckt många både glada och skrämmande minnen om ovissheten och se små sköra bebisarna. Min lilla fågelunge fyllde i tisdags 1 år och springer runt och skrattar (sedan han var 9 månader) och jag njuter så av hans nu mjuka mulliga lår och armar, sedan länge är de sugrörssmala armarna och benen borta och min lille kille är stor, frisk och underbar!!!

 21. Cecilia

  Jag är varken gravid eller har barn själv ännu, men en önskan om att bli det inom en snar framtid. Mitt problem är väl att jag är så rädd för att vara gravid, föda, amning och så, att jag tvekar vilket på ett sätt känns lite dumt och fegt(?). Genom att lyssna på magpoddarna känner jag att jag kan få ta del av andras berättelser, vilket gör att jag också känner mig starkare i att såsmåningom faktiskt våga ta steget själv och bli gravid – jag vill ju, men rädslan hindrar lite mer än jag vill i dagsläget.

  Av den anledningen tycker jag bäst om att höra andra kvinnors upplevelse av graviditeten och förlossningen, både de som varit jobbiga och de som varit lättare, för att bygga upp med fakta och andras erfarenheter eller vad man ska säga.
  Jag tycker de olika kategorierna är mycket bra men framförallt kategorierna mage och förlossning, och ser fram emot fler avsnitt!

 22. Kristin

  Jag tycker förlossningsfredag är en helt fantastisk kategori. Här finns verkligen något alla kan känna igen sig i som fött barn och det gör verkligen den till stor nytta för den som väntar barn och förbereder sig för “det dära” stora som kommer hända. Dessutom gillar jag den för att jag skulle ha velat att den kategorin fanns som förberedelse för min egen förlossning. Den första, den där som man inte har nån aning om vad det är man förbereder sig på, eller vad man väntar på och vad som kan hända. Jag var så sjukt oförberedd inför min egen förlossning kan jag känna såhär i efterhand och även fast jag gick på förlossningsförberedande information så var det ju inget jag kom hem med i bagaget. Känner igen mig så i Nicoles historia och det är ju exakt så jag kände. Så igenkänningsfaktorn är stor! Det supergillar jag verkligen med magpodden och jag hade önskat att just denna kategori fanns tillhanda för mig just då. Det hade gjort mig mer förberedd! <3

 23. Caroline

  Hej,
  Ganska ny hos dig, men väldigt tagen. Har hört lite då och då på din podd om amningen och profylax tyckte jag extra mycket om.
  Tyvärr så har jag en sorg av att amningen aldrig funka med min yngsta och den redan minns jag som så jobbig, med ångest och tårar. Skamen, rädslan och frågorna, “har du mat så det räcker, varför ger du flaska du vet att bröstet är bättre va. ” det gör ont än! Och nu när jag längtar efter en liten får vi bara missfall på missfall, det gör så ont. Men älskar att läsa o lyssna på allt om bebisar nu!
  Vore en dröm att få koppla av på yasuragi Hasseludden, uppleva lugnet alla beskriver. Känslan av avkoppling. Kan bara hoppas och drömma! Kanske det kan ge ett lugn för att bli gravid igen.

 24. Malin

  Hej! Jag är på väg att gifta mig och efter det så hoppas båda jag och min blivande att det blir en liten bäbis. Jag har hamnat på din blogg pga rädslor och panik för graviditet och förlossning. Det hjälper mig att lyssna på starka kvinnor som ska eller har tagit sig igenom detta. Kan andra så borde jag klara! Ett av de bästa avsnitten kanske inte var så speciellt för många, “Magmåndag -Linn vecka 34″ men det var ett toppenavsnitt för mig! Tack och hoppas du fortsätter med din blogg, det påverkar många. (Och jag har följt dina råd och inte lyssnat på alla avsnitt ännu beroende på innehåll, men jag jobbar mig sakta ditåt med hjälp av min sambo, podden och bröllopsplanering). Håller såklart tummar och tår för en avslappnande spa-dag.

 25. Bodil

  Tack för att du skriver!
  Jag har inte tänkt på att även ni som ännu inte är gravida kan ha glädje av att höra om andras graviditet. Men det förstår jag nu. Jag ska se till att Linn får reda på det också.

 26. Bodil

  Kära du, det här låter ju jättejobbigt! Och så sorgligt.
  Om amningen kan jag bara säga att bara för att amningen inte funkade med första barnet så betyder det inte att det inte kommer att funka funka med nästa. På riktigt! Och förlora inte hoppet om bebis! Lyssna på mitt samtal med Minna. Hon fick missfall innan hon slutligen fick sin bebis. Och min mamma fick ett antal också, innan JAG kom. Tack för att du är med här och skriver.

 27. Bodil

  Tack så jättemycket för att du är med och skriver!
  Jag har själv svårt att veta vilken kategori som flest vill höra, så jag tar den möjligheter jag får att prata med någon och sedan får de välja själva vad de vill prata om. Ibland blir det flera av samma. Men det är nog OK. Om Förlossningsfredag hjälper till IRL bara lite så är jag mer än nöjd!

 28. Bodil

  Tack för att du skriver det! Jag vet ju att det är ett ämne det helt enkelt inte talar tillräckligt om. Kunskap om amning är inte självklar och alltför många för inte den hjälp och det stöd de behöver! Om Magpodden kan hjälpa till att ändra på det, åtminstone lite, så blir ingen gladare än jag!

 29. Bodil

  Tack, Daniella för att du är med och skriver. Det finns många som kämpar men också många som inte får det stöd de behöver och som därför inte orkar, och inte förstår att det mesta som är jobbigt i början kommer att gå över. Jag ska försöka publicera fler amningshistorier så snart som möjligt.

 30. Bodil

  Jag blir också rörd – av dina fina ord. tack så mycket!

 31. Bodil

  Vad bra! Jag hoppas att du hörde på Anna och mig – från Annas Profylax. Och jag hoppas allt gick bra!

 32. Bodil

  Åh, vad härligt att höra! Som Nina berättade i “Amning på neonatalen” så är det många som klarar sig mycket bra! Det är en skakig början men många är ju precis som din kille ett år senare!
  Tack för att du var med här och skrev!

 33. Bodil

  Tack för att du skriver! Att vara rädd för det stora, nya och främmande är ju inte alls konstigt!
  Jag kände också att det var skrämmande när jag var gravid. Att jag liksom skulle skickas ut till fronten i krig eller nåt sånt. Det kändes orättvist. Och jag kände mig larvig. Jag hoppas att du kan fortsätta känna att Magpodden kan hjälpa till lite. Och för allt i världen, äs bpken “Att föda” av Gudrun Abascal. Den fick mig att sluta vara rädd.

 34. Cecilia

  Tack så mycket för tipset! Jag ska absolut kolla upp den boken (och fortsätta följa magpodden såklart :) )

  Skönt att höra också att jag inte är ensam med känslan av rädsla.

 35. […] alla ni som deltog i min tävling! Jag blev så glad av att läsa kommentarerna! (HÄR kan du hitta tävlingsinlägget och också läsa […]

 36. maddie

  Hej!
  Tack för vinsten,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.